Corona update

30 september 2020

We hebben het ene bericht m.b.t. de impact van Corona op onze vereniging (en hoe wij hiermee om willen gaan) nog niet verstuurd of we moeten alweer in de pen klimmen om jullie te informeren over de laatste stand van zaken. In dit geval de impact van het regeringsbesluit, zoals ons maandag jl is medegedeeld en welke afgelopen dinsdagavond om 18:00 is ingegaan en vooralsnog voor 3 weken zal gelden.

We mogen gelukkig nog wel tennissen, maar het clubhuis moet dicht blijven. Alleen de kleedkamers en toiletgroep mag open.

Doordat we (vooralsnog) zonder beperkingen mogen tennissen gaan de KNLTB-najaarscompetitie, de Evergreen Club Competitie en het Vrij-tennissen nog gewoon door.

Het is wel weer de bedoeling dat we na het spelen van ons geliefde spel weer zo snel mogelijk naar huis gaan en dus niet onnodig blijven hangen. Dit wordt ook duidelijk gecommuniceerd vanuit de KNLTB. Bezoekers en toeschouwers zijn helaas ook niet welkom.

Voor wat betreft het Vrij-tennissen en de Club Competitie verandert er eigenlijk niet zoveel, alleen dat je direct na het spelen naar huis gaat. Alleen de leden van de organisatie van de Club Competitie kunnen blijven.

De grotere uitdagingen liggen bij de KNLTB-najaarscompetitie.

Op de vrijdagavond zijn de banen vol bezet en moeten we normaal gesproken regelmatig wachten totdat een andere wedstrijd klaar is en hebben we een wisselbaan in gebruik. Dit hebben we opgelost door 2 teams om 19:00 te laten beginnen en 2 teams om 21:00. De indeling, dus welk team begint op welke vrijdag om 19:00 en om 21:00 is al bepaald in overleg met de Verenigings Competitie Leider. Thuisspelende teams ontvangen de tegenstanders 10 minuten voor aanvang van de speeldag en kunnen na de ploeguitwisseling direct de baan op. Die aanvangstijden kan je ook terugvinden in de KNLTB-app.

In de bijlage tref je ook het aangepaste speelschema aan. 

We realiseren ons dat dit niet voor iedereen even aantrekkelijk is, maar het is niet anders en de speeltijd valt binnen de tijd die we in de oude situatie ook op de club zouden zijn. Let op: de aanvangstijden bij de tegenstanders kunnen zich natuurlijk ook wijzigen.

In de competitie op de zaterdag en zondag wordt niet op tijd gespeeld en kunnen er dus wachttijden ontstaan. Omdat het clubhuis dicht is, wordt dit wel een uitdaging. Zeker bij slecht(er) weer kan het natuurlijk koud zijn en biedt de overkapping wellicht ook niet het gewenste comfort. Het is dus raadzaam je hierop te kleden. Wij zullen er voor zorgen dat de fleece-dekentjes in de ruimte van de toiletgroep/kleedkamer ter beschikking liggen.

Voor jeugdteams t/m 17 jaar geldt dat jeugdcoördinatoren, wedstrijdplanners en ouders die moeten rijden naar uitwedstrijden onderdeel uit maken van het begeleidende team. Dat is toegestaan. Toeschouwers, zoals opa en oma, broertjes en zusjes zijn niet toegestaan.

Het advies van de KNLTB is ook dat iedereen voor zijn eigen eten en drinken zorgt. De gebruikelijke ontvangst met koffie en gebak, lunches en de hapjes na de wedstrijden moeten we dus tijdelijke even niet faciliteren.

Het is even niet anders, maar we mogen blij zijn dat we onze sport nog kunnen en mogen blijven beoefenen en zo toch fit kunnen blijven.

Blijf gezond en spreek elkaar aan als je ziet dat collega-leden zich niet aan de regels houden.

Het Bestuur

najaarscomp 2020 V2.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 51339458

Clubhuis Tennisvereniging Evergreen

Dr. Albert Schweitzerdreef 437
3146 AP Maassluis