Informatie voor (nieuwe) leden


Welkom bij TV Evergreen!

U bent van plan lid te worden of bent dit inmiddels reeds geworden van tennisvereniging Evergreen en het bestuur heet u van harte welkom!
Tennis is een leuke sport waaraan nu op ons park meer dan 200 leden veel plezier beleven. Ik hoop dat ook u uw plaatsje snel zal vinden.
U kunt op alle dagen van ons park gebruikmaken, met inachtname van bijv. competitie en toernooien.

Mogelijk zijn er vragen over hoe een aantal dingen op de club zijn geregeld.
Bijvoorbeeld: Hoe kan ik een baan reserveren via het afhangbord, wat wordt er van mij verwacht wanneer ik bardienst heb, mag ik een buurman meenemen, hoe ontsteek ik de lichtmasten?

Op deze pagina vindt u veel antwoorden op uw vragen maar beter nog is het in de praktijk zien.
Daarom organiseren wij op gezette tijden een info-uurtje. Een aantal bestuursleden praat u dan bij en zal u op het park een aantal dingen laten zien. Dit werkt vaak beter dan informatie op papier.
Wanneer er nog vragen leven kunt u op de website nog terecht of voor meer persoonlijke vragen kunt u deze ook voorleggen aan de secretaris via [email protected]

Ik wens u veel tennisplezier bij TV Evergreen!

Namens, het bestuur,

Pascalle Koster


Een baan reserveren(afhangen) en introduceren
Als u bij het park arriveert kunt u het hek openen met uw code, een 6 cijferige pincode welke in de ClubApp staat. Druk op de home-knop in je app en je ziet de code. Nu kunt u gaan tennissen als u een baan heeft gereserveerd op het digitale afhangbord. Het afhangbord hangt in de hal waarvan de ingang zich naast baan 1 bevindt. Hier treft u ook de kleedkamers en toiletten aan. Met uw code kunt u hier altijd naar binnen. 
Boven het bord hangt een instructie voor het “afhangen”.

In beperkte mate is het ook mogelijk om te tennissen met vrienden en bekenden die geen lid zijn van de vereniging. U kunt dan introduceren. De spelregels vindt u onder het afhangbord.

Houdt u er rekening mee dat u op competitiedagen en gedurende recreatieve activiteiten en toernooien niet vrij kan tennissen. In april, mei, september en oktober worden competitiewedstrijden gespeeld op ons park. Overdag op dinsdag, zaterdag en zondag kan er dan niet altijd vrij gespeeld worden. Op vrijdagavond zijn er tijdens de competitieperiodes geen banen beschikbaar om vrij te spelen. Check de website, het afhangbord en de Club.App tijdens de competitieperiodes of er een baan beschikbaar is.

Tossen
Tossen is een leuke manier om zonder partner(s) toch te tennissen en andere leden te leren kennen. De toss ochtenden, -middag en -avond zijn bedoeld voor alle leden, zowel beginnend als gevorderd. Wanneer u komt spelen, wordt er een willekeurige indeling gemaakt.
Er wordt op de volgende tijden gespeeld:
Maandagochtend 09.00 – 12.00 uur seniorleden
Donderdagochtend 09.00 – 12.00 uur seniorleden
Vrijdagmiddag 14.00 – 16.00 uur voor de heren

Contributie
Informatie over de contributie.

Lidmaatschap opzeggen
Het reguliere lidmaatschap voor senioren is altijd een jaarlidmaatschap. Indien u kostenloos wilt opzeggen moet u dat voor 1 december aan de ledenadministratie via een e-mail aan Leden@evergreen-tennis doorgeven.

Jeugdlidmaatschappen kunnen halfjaarlijks worden opgezegd per 1 juni of 1 december.

Tijdelijke lidmaatschappen voor volwassenen zoals Maak kennis met Tennis, de zomer-challenge of een combinatie aanbieding stoppen aan het einde van de periode.

Informatie website en nieuwsbrief
Via deze website wordt u ook op de hoogte gehouden van actuele zaken. Daarnaast verschijnt er met regelmaat een nieuwsbrief die u via uw mailbox ontvangt. Wij zijn ook te vinden op Facebook TV Evergreen.

KNLTB club app
U kunt ook nieuwsberichten lezen via onze KNLTB club.app. Installeer deze app op uw telefoon, even zoeken naar TV Evergreen en met het uw spelersnummer op uw pasje kunt u inloggen.
Voor meer info: https://www.knltb.club

Toernooien en competitie
Ieder jaar worden de openkampioenschappen en ook de clubkampioenschappen gehouden. Alle leden kunnen hieraan deelnemen. De toernooi- en recreatiecommissie organiseert ook jaarlijks een aantal gezelligheidstoernooien en nodigt u hiervoor uit.

Ledenadministratie
Voor alle informatie met betrekking tot het lidmaatschap kunt u contact opnemen met Teun Bakkenes. Hij is bereikbaar via [email protected]

Tennisles
Tennisschool SMASH biedt voor jong en oud, van beginner tot vergevorderde wedstrijdspeler het hele jaar door haar tennislessen aan bij Tennisvereniging Evergreen.
De belangrijkste doelstelling van Tennisschool SMASH is het deskundig en verantwoord aanleren van alle technische onderdelen van de tennis- en padelsport aan de beginnende tennisser of padeller en het verder ontwikkelen van de vaardigheden van de gevorderde speler. Kwaliteit staat bovenaan bij de tennisschool.
Tennisschool SMASH is een professionele tennisschool, waar zowel intensieve wedstrijdspelers als recreatieve tennisspelers terecht kunnen. Zij bieden verschillende les- en trainingsmogelijkheden. Van privé-tot groepsles. Qua dagen en tijdstippen is een breed aanbod met mogelijkheden. Zo kunt u zich inschrijven voor de tennisles die het beste bij u past.
 
CONTACTGEGEVENS
T: 06-25348447
E: [email protected]

Bardienst bij Tennisvereniging Evergreen
Alle seniorleden van Evergreen draaien een aantal bardiensten. De inkomsten die uit de exploitatie van de bar voortkomen zijn nodig om tot een sluitende begroting te komen. Aan het begin van ieder kalenderjaar bepaalt de barcommissie hoeveel bardiensten leden moeten draaien. Dit is afhankelijk van het aantal leden en het aantal momenten waarop Evergreen de kantine geopend zou wil zien. De afgelopen jaren hebben de volwassen leden 3 keer per jaar een bardienst gedraaid. Een bardienst duurt ongeveer 4 uur.

IVA certificaat
Om bardienst te mogen draaien is een IVA ( Instructie verantwoord alcohol schenken) verplicht. Dat is zo vanuit de Gemeente bepaald. Op de website vindt u onder het hoofdstuk Bardienst een instructie. Het behalen van het certificaat neemt ongeveer 20 minuten in beslag. U kunt de toets diverse keren doen. Wanneer het niet lukt, kunnen wij u ook helpen.
Wanneer u geen certificaat heeft , moet u uw bardiensten afkopen. Voor 3 bardiensten betreft dit dan € 120,-. boven de lidmaatschapsbijdrage.

Bardiensten inplannen
U wordt in het voorjaar in de gelegenheid gesteld een aantal data naar keuze in het bardienstschema in te vullen op onze website www.evergreen-tennis.nl

Voorafgaand aan uw bardienst ontvangt u een mailtje waarin u aan uw bardienst wordt herinnerd. Wanneer u uw bardienst zonder reden niet draait wordt een boete van € 50,- in rekening gebracht.

Afkoop van bardiensten
Draait u liever geen bardiensten, bent u niet in staat dit te doen of u bent niet in het bezit van het IVA certificaat? Dan kunt u de voor u geldende bardiensten voor € 120,- afkopen en worden deze door een ander lid betaald overgenomen. Deze ontvangt dan het door u betaalde bedrag. Heeft u uw bardiensten ingevuld, maar kunt u onverwachts niet, dan ben u zelf verantwoordelijk voor het laten overnemen en betalen van een vervangende bardienst. De barcommissie heeft lijsten met namen en telefoonnummers van leden die bereid zijn om tegen een vergoeding uw bardienst over te nemen.

Competitie spelen bij Tennisvereniging Evergreen
Voor wie wordt de tenniscompetitie georganiseerd?
De tenniscompetitie is er voor alle leden. Ervaring speelt geen rol.
Er wordt een team van 4 tot 6 spelers samengesteld en er wordt tegen een team van een andere tennisvereniging gespeeld.

Welke competitiesoorten zijn er?
Er is een groot aantal competities in het voor- en najaar.
Ze duren ongeveer 6-8 weken.
Er zijn competities voor:
⦁ heren-, dames- en gemengde teams
⦁ mini’s, jeugd, senioren, 35-plussers, 50 plussers.

Op welke dagen wordt de tenniscompetitie gespeeld?
Op dit moment gebeurt dit op dinsdag overdag (damessenioren), woensdagmiddag (jeugd), vrijdagavond (gemengd senioren, dames senioren en heren senioren), zaterdagochtend (jeugd), zaterdagmiddag (heren, dames en gemengd) en op zondag overdag (ervaren tennissers en jeugd).

U wilt competitie spelen maar weet niet met wie?
U kunt zelf met een voorstel komen wanneer u een aantal leden verzameld hebt. In dat geval kunt u een compleet team aanmelden bij de competitieleider.
U kunt zich ook alleen bij de competitieleider aanmelden. Hij zal proberen u in contact te brengen met andere spelers die zich ook individueel aangemeld hebben. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een deel van de competitie te spelen of u als reserve op te geven.

Wat kost competitiespelen?
Deelnemen aan de competitie kost € 100,- of  120,- per team. Deze bijdrage wordt apart, naast uw lidmaatschapsgeld, in rekening gebracht.
Voor informatie of aanmelding voor de competitie kunt u terecht bij onze competitieleider.

Jeugdcompetitie
Elk jeugdlid wordt ingedeeld in een team van de World-kids-tour. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De wedstrijden worden gespeeld op zondagmorgen. Onze ervaring is dat de jeugd het spel zo op een hele speelse wijze leert spelen.

zomer challenge-2019.png

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 51339458

Clubhuis Tennisvereniging Evergreen

Dr. Albert Schweitzerdreef 437
3146 AP Maassluis

KVK-nummer

24339674